کد خبر: آنچه-در-مورد-قوز-قرنیه-باید-بدانید
۲۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴

به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، دکتر سید جواد هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در آستانه برگزاری بیست و هشتمین کنگره چشم اظهار داشت: این کنگره از بیست و یکم تا بیست و پنجم آبان ماه سال جاری برگزار می‌شود و بحث‌های مختلف مربوط به مباحث فوق تخصصی قرنیه، سگمان قدامی چشم همچون بیماری‌ها و جراحی‌های قرنیه، جراحی اصلاح عیوب انکساری و بیماری‌های عدسی طبیعی چشم توسط اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفت و گو قرار می‌گیرد.

وی افزود: آخرین پیشرفت های تئوریک و تشخیصی همچنین روش‌های جدید درمانی مورد بررسی و به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود همچنین تبادل اطلاعات در این زمینه صورت می‌گیرد.

نایب رئیس گروه فوق تخصصی جراحان قرنیه و عیوب انکساری ایران ادامه داد: روز نخست این کنگره مربوط به مباحث فوق تخصصی قرنیه بوده که بیشتر شرکت‌کنندگان و همکاران چشم پزشک در آن حضور دارند و جراحان قرنیه و عیوب انکساری جدیدترین مباحث را مطرح خواهند کرد.

هاشمیان ادامه داد: در سه روز بعدی کنگره سه سمپوزیوم ۱.۵ تا دو ساعته خواهیم داشت که آخرین پیشرفت‌ها در مورد جراحی آب مروارید و لنز داخل چشمی، آخرین پیشرفت‌ها در جراحی لیزری قرنیه و درمان‌های آن، آخرین پیشرفت‌های تشخیصی و درمانی بیماری‌های سطح چشم عامل خشکی چشم در این سمپوزیوم ها ارائه خواهد شد.

وی افزود: در این کنگره ۱۰ کارگاه نیز برگزار خواهد شد که شامل طرح و ارائه جدیدترین دستاوردها در زمینه جراحی‌های نوین آب مروارید و لنز داخل چشمی پیشرفته، اصلاح پیرچشمی همراه با جراحی آب مروارید جراحی بیماران قوز قرنیه و روش‌های پیوند قرنیه به صورت پیوند لایه‌ای است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: روز اول این کنگره که اختصاص داده شده به مباحث فوق تخصصی ۴ جلسه ۲ ساعته خواهیم داشت که در دو ساعت اول بیماری‌های عفونی قرنیه مورد بررسی و بحث قرار می‌گیرد و آخرین دستاوردها و روش های تشخیصی و درمانی مدنظر قرار دارد در قسمت دوم روش‌های جدید پیوند لایه‌ای قرنیه، آخرین پیشرفت‌ها در درمان لیزری عیوب انکساری همچون لازک، prkو.. و مزایا و عوارض هر کدام از این روش‌ها به صورت جداگانه مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی افزود: در دو ساعت آخر زمان اختصاص داده شده به موارد مشکل و جراحی‌های بسیار پیچیده در قرنیه که به صورت ارائه فیلم‌های ویدیویی مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرند.

وی در مورد قوز قرنیه گفت:این مشکل یک بیماری دو طرفه غیر التهابی است که به صورت اتساع و برجسته‌تر شدن قرنیه بروز می‌کند. میزان بروز آن در جامعه حدود یک در دو هزار نفر است هر چند که فرم مخفی آن ممکن است شایع‌تر باشد.

هاشمیان بیان داشت: قوز قرنیه با افزایش پیشرونده قوس قرنیه همراه با نازک‌شدن راس قرنیه و آستیگماتیسم نامنظم قرنیه مشخص می‌شود و در فرم پیشرفته آن یک برجستگی مخروطی شکل در سطح قرنیه ایجاد می‌شود همچنین این بیماری معمولا در دوره نوجوانی و جوانی تظاهر و به طور کلاسیک تا دهه سوم و چهارم زندگی پیشرفت می‌کند و پس از آن روند بیماری یا متوقف یا پیشرفت آن بسیار کند می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: پاتوفیزیولوژی این بیماری که چگونه ایجاد و پیشرفت می‌کند به خوبی شناخته نشده است. یکی از عوامل اصلی در ایجاد و پیشرفت آن عوامل ژنتیکی است که به نظر چند عاملی بوده هرچند اختلال مولکولی یا ژنتیکی شناخته نشده است. ولی به طور کلی در منطقه خاورمیانه از جمله ایران این بیماری شایع‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: قوز قرنیه همراه با بعضی بیماری‌ها مثل بیماری‌های حساسیتی ( Atopic )، اختلالات ژنتیکی تریزومی 21 و سندرم ترنر و تعدادی از اختلالات بافت همبند، همچنین مالیدن طولانی چشم، استفاده طولانی از لنزهای سخت یا پس از ترومای چشمی دیده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha